Frequently Asked Questions

Dit zijn de vragen die het meest gesteld worden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Centaur Power Energiecontract

Jouw overstap wordt geregeld door ons

Jouw overstap naar Centaur Power wordt door ons geregeld. Jij hoeft je geen zorgen te maken, ook als je niets hoort van je huidige energieleverancier. Ga je verhuizen? Neem dan wel contact op met je energieleverancier om het contract te beëindigen.

Heb je een vast contract?

Let dan goed op dat de einddatum van dat contract gelijk staat aan de startdatum bij Centaur Power. Zo voorkom je problemen met je opzegtermijn.

Bij Centaur Power geloven wij dat inzicht in de prijzen een belangrijke sleutel is om mensen bewust te maken van zijn eigen mogelijkheden om hierop te anticiperen. Centaur Power toont de beursprijzen direct op de ontwikkelde app. Hierbij maken wij gebruik van de meest gangbare handelsbeurs voor energie, namelijk de EPEX spotprijzen voor elektriciteit en de EEX spotprijzen voor gas. Alle tarieven worden één-op-één doorbelast aan onze consument. Dit geldt voor de beursprijzen maar ook voor overige kosten zoals kosten voor de netbeheerder, belastingen en heffingen.

Je kan je voorschot aanpassen nadat je een volledige maand bij ons onder contract hebt gestaan. Bel gerust met onze klantenservice en wij passen het voor je aan!

Centaur Power Thuisbatterij

De kosten voor de installatie zijn bij de prijs inbegrepen*.

Onze installateurs hebben alle benodigde certificaten op zak en hebben al jaren ervaring in het doen van installaties. We bereiden de installatie samen met jou voor tijdens een online werkvoorbereiding. Dan bespreken we waar de batterij komt te staan, hoe het kabeltraject eruit ziet en of je bijvoorbeeld ook een extra meter nodig hebt om je bestaande zonnepanelen uit te lezen. Op de geplande dag komen onze installateurs langs om de batterij te plaatsen. Zodra het hele systeem is geïnstalleerd leggen ze in het opleverrapport en met foto’s vast wat ze hebben gedaan. Lees hier meer over de installatie van een thuisbatterij.

*Graafwerkzaamheden (bijvoorbeeld bij plaatsing in een schuur) zijn niet inbegrepen in de prijs en service van Centaur Power.

Net zoals de batterij van je telefoon neemt de capaciteit van de batterij af naarmate deze ouder wordt. Om te garanderen dat je uit kan gaan van een minimale capaciteit geeft de fabrikant een vermogensgarantie af. Deze garantie verzekerd je van een minimale capaciteit van 60% na 10 jaar, of zodra er 5,03MWh per 1kWh capaciteit aan stroom doorheen is gegaan. Centaur Power is het aanspreekpunt voor garantie-aanvragen. Wel zo prettig!

Verhaal over loodaccu’s & Lithiumaccu’s. Welke wij gebruiken, en waarom.

 

Er zijn verschillende batterij technieken op de markt. Met name het materiaal waaruit ze bestaan is verschillend. Wij maken gebruik van LFP batterijen, omdat dit de meest veilige en duurzame batterijen zijn. Ze gaan lang mee en bestaan uit materialen die zonder grote milieubelasting gedolven kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld geen kobalt in verwerkt.